Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet.

Latest News

    No posts were found.

Share this

10 gode råd til sommerferie i skilsmissefamilien

Sommerferien nærmer sig og planlægning er allerede i fuld gang i mange familier.
For skilsmissefamilien får planlægningen et ekstra nøk, når alt skal gå op mellem flere hjem.

Gode råd til sommerferien i skilsmissefamilien

Louise Lisner, kommunikationsansvarlig hos CoPilots skilsmisse app, giver følgende råd til sommerferien i skilsmissefamilien:

– Udover samarbejde og god kommunikation, er det vigtigt, at de voksne skaber den sammenhæng mellem barnets 2 hjem, som får barnet til at trives. I særlige perioder, som fx en sommerferie, er der flere ting, der kan hjælpe både børn og voksne med at nyde ferien, siger hun og uddyber med følgende 10 råd:

10 gode råd

1: Planlæg i god tid, så I har tid til at finde den rigtige løsning

2: Lad hinanden vide, hvad børnene skal i ferien. På den måde kan begge forældrene hjælpe barnet ved at dele forventningen og forberede sig på ferie-oplevelserne

3: Husk at holde fri hjemme. Sommerferien er ikke en konkurrence om, hvem der tilbyder den bedste ferie. Ferien er også tiden, hvor I bare slapper af og nyder at have tid sammen. Med 2 hjem får børnene ofte rigeligt med oplevelser i ferien

4: Hjælp barnet med at have kontakt til den anden forælder, hvis barnet gerne vil. Det kan fx være ved at sende et postkort, ringe hjem eller på anden måde lade barnet give lyd fra sig

5: Lad barnet dele sine oplevelser med den anden forælder. Fx ved at barnet fører feriedagbog, køber en souvenir eller tager nogle billeder, som kan vises til den anden forælder. Det øger barnets oplevelse af sammenhæng mellem de 2 hjem og nedbryder opfattelsen af far og mor i 2 lejre

6: Husk at den længere ferieperiode kan medføre savn af den anden forælder. Det er helt i orden at barnet savner; det betyder ikke, at I ikke hygger jer

7: Det kan være en god ide at have aftaler om, hvordan barnets rutiner er i en ferie. Fx barnets sengetider i en ferie. Vær dog varsom med ikke at overskride hinandens grænser for ‘dit’ og ‘mit’ hjem, men tag en fornuftig snak om, hvad der er bedst ift barnets rytme og behov

8: Sørg for at barnet ikke har dårlig samvittighed eller bekymrer sig om dig. Det er ok at sige, at du kommer til at savne, og 3 uger er lang tid alene, men fortæl også om nogle af de sjove planer, du har uden barnet.

9: Hyg dig for pokker! Kan du huske, da du aldrig havde ‘børnefri’? Planlæg hvordan du vil bruge den længere periode uden børn og gør det, du ikke når i hverdagen

10: Brug CoPilots skilsmisse app til at få overblik over aftalerne i ferien og det ændrede samvær. Husk også at dele feriebilleder, barnets oplevelser, humør og trivsel under ferien – det øger indblikket i barnets liv for begge forældre.