Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet.

Latest News

    No posts were found.

Share this

Gode råd til bedsteforældre under børnenes skilsmisse

Bedsteforældre bliver også ramt af den sorg, som rammer børnebørnene og familien under en skilsmisse.
Hvis du kan fokusere på dit barnebarn, kan du blive en vigtig aktør for dine børnebørns trivsel og hjælpe familien, der skal finde sig selv igen efter skilsmissen.

Gode råd til bedsteforældre under en skilsmisse

Skab et frirum for barnet

Du kan blive dit barnebarns fortrolige og være den, det er trygt at dele bekymringer og sorg med. Ofte er forældrene i en periode optaget af egne problemer og konflikter, og barnet er ofte bekymret over, om dets problemer gør forældrene kede af det.

Sæt barnet i centrum

Hav fokus på dit barnebarn under og efter skilsmissen, så du kan opfange signaler på problemer. Skab et frirum og faste rammer i en tid, hvor der er meget uro. Du kan fx have en fast dag om ugen, hvor du henter barnet eller lade barnet være på weekend hos dig.

Værn om barnets fortrolighed

Ved at skabe en grundlæggende fortrolighed med dit barnebarn, kan du være med til at bremse den ensomhed, som nogle børn oplever efter en skilsmisse.

Undgå at hænge nogen af forældrene ud overfor barnet

Lad ikke dit barnebarn mærke, at du evt. føler vrede eller krænkelse på vegne af dit barn. Barnet elsker typisk begge sine forældre, og har brug for, at du ikke tager parti.

Hold på en hemmelighed

Bryd ikke barnebarnets fortrolighed ved at viderebringe noget, som barnet fortæller dig, til barnets forældre. Fortrolighed er en skrøbelig ting.

Vær en kærlig og ærlig

Lad være med at bagatellisere skilsmissen og give barnet ubegrundet håb om, at forældrene finder sammen igen. Vær i stedet med til at tale den gode løsning frem, og giv barnet håb om en god fremtid for alle parter.


Overse ikke din egen sorg

Det er naturligt, at bedsteforældre selv bliver følelsesmæssigt ramt af, at deres barns skilsmisse.
Hvis du glemmer at håndtere din egen bedrøvelse, risikerer du at blive så opslugt af den, at det bliver svært for dig at hjælpe dit barnebarn. Det kan derfor være godt at erkende, at skilsmissen også går dig på, og at du har brug for at søge støtte blandt dine venner og dit netværk. På den måde får du nemmere overskud til at støtte dit barnebarn – og måske også forældrene – efter bruddet.
Vær varsom med at tale med dit barn om din sorg og evt. skuffelse over bruddet. Det sidste dit barn har brug for i skilsmissen er skyldfølelse overfor sine forældre. Vent til skilsmissen er på afstand, og dit barn forhåbentligt er landet på fødderne igen – så kan du dele dine tanker.